Använd gärna vår chat om du har frågor. Chatten är normalt bemannad under kontorstid på vardagar.
Följ oss gärna via vår sida på facebook.


Aputure DEC Vari-ND är ett helt trådlöst radiosystem (med elektroniskt ND-filter) för att styra fokus, ändra bländare och exempelvis starta och stoppa inspelningen vid filmning. DEC-Adaptern är avsedd att användas med Canon EF och EF-S objektiv på en Micro 4/3 kamera eller Sony E Kamera beroende på DEC-modell. Nyheten med DEC Vari-ND är att adaptern även har ett elektroniskt inbyggt ND-filter (Liquid Crystal-teknologi), som går att styra från fjärrkontrollen. Tack vare ND-filtret så kan man t.ex filma med öppen bländare i starkt solljus, så att man får ett kort skärpedjup med snygg bakgrundsoskärpa. Om man filmar i dåligt ljus, så kan man med ett enkelt klick på adaptern koppla bort ND-filtret. Då fungerar DEC VARI-ND istället som en vanlig Follow Fokus-adapter. Att kunna styra kameran och objektivet trådlöst är ofta en förutsättning för att kunna filma kreativt och professionellt från t.ex drönare, jibbar, riggar mm.

Fokuseringen av objektivet sker smidigt med tumreglaget på styrkontrollen. För att ändra fokuseringen på objektivet, så pressar man tumreglaget åt vänster (för att fokusera ut) eller åt höger (för att fokusera in). En liten rörelse av tumreglaget ger en sakta, mjuk och följsam fokusering och en stor rörelse ger en snabb fokusering. Det går även att ställa in två fokuspunkter (A/B), så att man snabbt och "automatiskt" kan växla mellan två fokuslägen (A/B). Perfekt att använda vid t.ex filmning av intervjuer då man vill växla fokus mellan personer.

På baksidan av styrkontrollen så finns det ett scrollhjul, som används för att ändra bländare på objektivet eller inställning på det elektroniska ND-filtret (ND2- N2048). När man håller i styrkontrollen, så inser man hur smidigt man kan styra fokuseringen (med tumreglaget) och ändra bländare/ND med pekfingret. En annan funktion är Iris Lock, som innebär att optiken kan ställas på största bländare, via en knapp på styrkontrollen. Styrkontrollen har även en integrerad OLED-skärm (som visar bländare/ND) och knapp för att starta/stoppa inspelningen.Aputure DEC Vari-ND har ett inbyggt elektroniskt ND-filter (Liquid Crystal-teknologi), som är ställbart i 9 steg från ND8 till ND2048. Tack vare det inbyggda ND-filtret, så kan man t.ex filma med öppen bländare i starkt solljus, så att man får ett kort skärpedjup med snygg bakgrundsoskärpa. Använd DEC VARI-ND när du filmar!

Det går även att ändra fokus och bländare direkt på DEC-adaptern istället för fjärrkontrollen/styrkontrollen.
Auktoriserade återförsäljare i Sverige
Återförsäljare Telefon
Scandinavian Photo AB0770-771100
Kameradoktorn ABStockholm 08-410 50 450
Scandinavian Photo ABStockholm0770-771100
Scandinavian Photo ABMölndal0770-771100
Scandinavian Photo ABMalmö0770-771100
PHOTAX ABNybro0481-14620

Importör i Sverige: P. Arvidsson Foto AB 0481-14620 mail@photax.se


Reservation för konstruktionsändringar och typografiska fel.
© AputurePhoto.se drivs av svenska importören: PHOTAX P.Arvidsson Foto AB.