Använd gärna vår chat om du har frågor. Chatten är normalt bemannad under kontorstid på vardagar.
Följ oss gärna via vår sida på facebook.


Aputure V-RIG MRV-1 är en mycket slitstark och tålig videorigg, som gör det möjligt att filma utan skakningsoskärpa. Total flexibilitet, då nästan alla avstånd och vinklar på riggen kan anpassas efter eget önskemål. Det går t.ex att ställa in kamerans position i såväl höjd-, som sidled och längsled (avstånd från axeln). Det går även att ställa in vinklarna för handtaget och anläggningsytan mot axeln, så att man får en så bekväm position som möjligt. Axelstativet har även ett snabbfäste, med en stor anläggningsyta mot kameran och en separat låsratt för kameraplattan. Riggen känns robust, den är tillverkad i aluminium och rostfritt stål med rödeloxerade låsvred i metall. Handtaget på riggen är stort och greppvänligt. Aputure V-RIG MRV-1 har riktigt bra stabilitet när man filmar, med mjuka och fina kamerarörelser. Riggen går att plocka isär till mindre delar för t.ex transport.
Längd på handtaget 12cm.
Kameraplatta ca. 5x6cm.
kameraskruv: standard 1/4"


Aputure V-RIG MRV-1 har utgått ur sortimentet.

Aputure V-RIG MRV-2 är en mycket slitstark och stabil videorigg (med axelstöd), som gör det möjligt att filma utan skakningsoskärpa. Tack vare axelstödet, så får man både en bra stabilitet och en bekväm avlastning av kameratyngden medan man filmar. Detta är en lätt och bekväm videorigg med stora och greppvänliga handtag och med många inställningsmöjligheter.Det går t.ex att ställa in vinklarna för handtaget och anläggningsytan mot axeln, så att man får en så bekväm position som möjligt. Vid transport så kan man plocka isär riggen i mindre delar. Det är även möjligt att montera riggen på ett ett kameratstativ eller dyl.

Riggen är tillverkad i metall och ABS.
Anläggningsyta mot kameran: 80x80mm
Kameraskruv: Standard 1/4" gänga. (Passar systemkameror & videokameror)
Stativgänga: 1/4" gänga.
Vikt: Under 1400g.

Aputure Follow Focus V-Wheel används när man vill få en mjuk och kontrollerad fokusföljning medan man filmar med manuell fokus. Den stora ratten på V-Wheel gör det möjligt att fokusera mjukt, med exakt och precis kontroll, precis som man vill att det ska fungera. Det går t.ex med en whiteboardpenna markera för olika fokuspunkter på ringen vid ratten, så att man snabbt kan hitta fokus på ett förutbestämt avstånd/motiv. V-Wheel kan användas med optik, som har en diameter mellan Ø52 - 86mm. Aputure Follow Focus V-Wheel följer industristandard för montering på videoriggar med 15mm rods (cc-avstånd 60mm).

  • Exakt och precis kontroll.
  • Lätt att montera.
  • Ställbar efter olika objektiv.
  • Kan monteras för vänster- eller högerhänta.
  • Alla viktiga delar är tillverkade i metall.
  • Industristandard. Avsedd för 15mm rods (cc 60mm).
  • Vikt 360g


Auktoriserade återförsäljare i Sverige
Återförsäljare Telefon
Scandinavian Photo ABBankeryd0770-771100
Kameradoktorn ABStockholm 08-410 50 450
Scandinavian Photo ABStockholm0770-771100
Scandinavian Photo ABMölndal0770-771100
Scandinavian Photo ABMalmö0770-771100
Hegethorns Foto ABNässjö0380-10928
Voosestore ABMalmö040-12 22 05
PHOTAX ABNybro0481-14620

Importör i Sverige: P. Arvidsson Foto AB 0481-14620 mail@photax.se


Reservation för konstruktionsändringar och typografiska fel.
© AputurePhoto.se drivs av svenska importören: PHOTAX P.Arvidsson Foto AB.