Rundstrålande mikrofonmyggor, avancerade kameramikrofoner och riktade shotgun-mikrofoner av proffs-kvalitét.
Använd gärna vår chat om du har frågor. Chatten är normalt bemannad under kontorstid på vardagar.
Följ oss gärna via vår sida på facebook.






Aputure Deity är en professionell shotgun-mikrofon för t.ex TV-produktioner och filminspelningar. Mikrofonen är perfekt att använda för inspelning av t.ex dialoger eftersom mikrofonen tar upp det mesta av ljudet framför mikrofonen, samtidigt som den dämpar störande ljud från omgivningen. Tack vare att riktningskarakteristiken för mikrofonen är Super-kardioid (Extremt riktad), så lämpar den sig för t.ex dokumentärer, intervjuer och konversationer. Aputure Deity är en mycket välbyggd mikrofon, som även kan användas i fuktig och tuff miljö. Den har låg vikt (198g), stryktålig konstruktion och otroligt lågt egenbrus (12dB A-weight). Aputure Deity är förmodligen det bästa valet i sin prisklass. Den utmanar dubbelt så dyra mikrofoner när det gäller såväl ljud- som byggkvalité. Aputure Deity är en mycket välbyggd Shotgun-mikrofon, den är CNC-fräst ur ett solitt stycke mässing och mycket väl inkapslad för att klara fuktig och tuff miljö. Mikrofonen är byggd med hög precision för att vara driftsäker och pålitlig under många år. XLR-kontakten på mikrofonen har guldpläterade stift. Phantom-matning: 24v eller 48v. Mikrofonen levereras i ett vattentättfodral. (Mikrofonen är ej vattentät.)








Aputure A.Lyra är en professionell, rundupptagande mikrofonmygga, med Lighting-kontakt för t.ex iPhone och iPad. Myggan kan tack vare sin ringa storlek fästas i kavajslaget vid t.ex intervjuer, PodCasts, LiveStreams mm och ger ett imponerande kristallklart och naturligt ljud. Myggan är ansluten med en 3 meter lång kabel till Kontrollenheten, som är tillverkad av eloxerad aluminium, med en vikt på endast 16 gram! Kontrollenheten innehåller en 24 bitars A/D-omvandlare, som stödjer inspelning med en sample rate på upp till 96.000 Hz. Aputure A.Lyra kan verkligen förvandla din iPhone eller iPad till en professionell inspelningsenhet!

Det går t.ex att ansluta hörlurar till myggans kontrollenhet (via 3,5mm uttag) för att få playback (förutsatt naturligtvis att Appen stödjer det). På kontrollenheten finns knappar för volymjustering och ett uttag för anslutning med kabel till Lighting-kontakten på din iPhone/iPad. Myggan och kontrollenheten strömförsörjs via iOS-enheten (Så det behövs inget batteri!).


Aputure V-mic D2 är en professionell kondensatormikrofon, med steglös ställbar känslighet, så att man t.ex kan filtrera bort störande bakgrundsljud under tiden som man filmar. Inspelningen underlättas av att mikrofonen har en AF Peak indikator (-12dB, 'Over'), som visar om ljudupptagningen är inom kamerans omfång. Mikrofonen har även ett inkopplingsbart 'Högpass'-filter som tar bort under ljud under 100Hz.


Aputuer V-Mic D2 är ett smart komplement till kamerans inbyggda mikrofon, då man med en extern mikrofon kan förhindra (eller minska) risken att spela in oönskade och störande ljud från t.ex kameran (vid t.ex fokusering mm.) Mikrofonen har en innovativ "Tri-isolation"-konstruktion, som ser till att vibrationer(ljud) dämpas från t.ex kameran. Riktningskarakteristiken för Aputure V-Mic D2 är Superkardioid, vilket innebär att den tar upp det mesta av ljudet framför mikrofonen.



Aputure V-Mic D1 är en fjäderupphängd mikrofon, som avsevärt förbättrar ljudupptagningen när man filmar med systemkameror, kompaktkameror eller videokameror. V-Mic D1 är ett smart komplement till kamerans inbyggda mikrofon, då man med en extern mikrofon kan förhindra (eller minska) risken att spela in oönskade och störande ljud från t.ex kameran (vid t.ex fokusering mm.) Tack vare att mikrofonen är fjäderupphängd, så dämpas vibrationer (ljud) från t.ex kameran.
Ett vindskydd och ett inkopplingsbart högpassfilter förhindrar störande vindljud eller lågfrekvensljud från t.ex trafiken. Mikrofonen levereras med både ett vind- och ett "stormskydd". Vindskyddet har kompakt storlek, som inte är i vägen vid fotografering. Mikrofonen drivs av 2 st 1,5v AAA-batterier (ingår ej) och mikrofonen ger ett skarpt och klart ljud vid inspelning. Aputure V-Mic D1 levereras med ett roterbart och låsbart tilt-huvud (360° roterbart, 180° tilt), med standard blixtfot (kameragänga 1/4" på undersidan). Anslutning via Standard Ø3,5mm kontakt





Aputure Mikrofonmygga A.LAV EZ är en liten rundstrålande mikrofonmygga, som enkelt kan anslutas direkt till ljudingången på mobiltelefon (eller surfplattan). Perfekt att använda vid inspelning av t.ex filmer, podsändningar, intervjuer och "VoiceOver" när man vill ha "Better Sound than ever".

Myggan kan tack vare sin ringa storlek fästas i kavajslaget vid t.ex intervjuer. Ljudupptagningen med mikrofonen ger ett klart och naturligt ljud, med en frekvensrespons som är optimerat för tal. Myggan har en 3 meters kabel, som är kevlar-förstärkt så att man undviker risken att kabeln trasslar ihop sig. Myggan levereras komplett med vindskydd och fodral.

A.LAV EZ har vanlig 3,5mm kontakt. (De flesta telefoner på marknaden använder idag uttag för 3,5mm kontakt.)


APUTURE A.LAV LAVALIER är en professionell rundupptagande mikrofon "mygga", som tack vare sin ringa storlek kan fästas i kavajslaget vid t.ex intervjuer. Myggan har en 3 meters kabel, som är kevlar-förstärkt så att man undviker risken att kabeln trasslar ihop sig. Det uppladdningsbara batteriet (som sitter i batterienheten) har en livslängd på upp till 200 timmar.

Myggan har standard 3.5 mm kontakt och kan anslutas till de flesta kameror, mobiltelefoner och surfplattor. Om man kopplar in "Myggan" till en mobil, så kan man t.ex ansluta sina hörlurar till myggans kontrollenhet för att få playback (förutsatt naturligtvis att Appen stödjer det.) Batterienheten laddas via USB (USB->Micro B kabel ingår ej.) Myggan levereras komplett med batterienhet, puffskydd, vindskydd, tejp, väska.


Aputure Audio Y Splitter kabel för Iphones, Ipads, Android mm. Förgreningskabel för anslutning av en mikrofon och ett par hörlurar till en mobil eller surfplatta. Aputure Audio Y Splitter kabel har en 3,5mm kontakt (för anslutning till mobil/surfplatta), en Mic-ingång och ett uttag för hörlurar. Längd: 14 cm.

(OBS! Denna kabel skall ej förväxlas med andra typer av kablar som används när man vill ansluta 2 par hörlurar.)

APUTURE DEITY SHOTGUN MIC LOCATION KIT är ett proffspaket, med en Aputure Deity Shotgun-mikrofon, som är extrautrustad med en Rycote Shock Mount och en WindShield för bättre ljudupptagning onlocation. Aputure Deity är en professionell shotgun-mikrofon för t.ex TV-produktioner och filminspelningar. Mikrofonen är perfekt att använda för inspelning av t.ex dialoger eftersom mikrofonen tar upp det mesta av ljudet framför mikrofonen, samtidigt som den dämpar störande ljud från omgivningen.

Tack vare att riktningskarakteristiken för mikrofonen är Super-kardioid (Extremt riktad), så lämpar den sig för t.ex dokumentärer, intervjuer och konversationer. Aputure Deity är en mycket välbyggd mikrofon, som även kan användas i fuktig och tuff miljö. Den har låg vikt (198g), stryktålig konstruktion och otroligt lågt egenbrus (12dB A-weight). Aputure Deity är förmodligen det bästa valet i sin prisklass. Den utmanar dubbelt så dyra mikrofoner när det gäller såväl ljud- som byggkvalité.


Auktoriserade Återförsäljare i Sverige:

Scandinavian Photo AB

www.scandinavianphoto.se
0770-771100

PHOTAX P. Arvidsson Foto AB

www.photax.se
0481-14620

Kameradoktorn AB

www.kameradoktorn.se
08-410 50 450

Hegethorns Foto AB

www.hegethorns.se
0380-10928


Importör i Sverige: P. Arvidsson Foto AB 0481-14620 mail@photax.se


Reservation för konstruktionsändringar och typografiska fel.
© AputurePhoto.se drivs av svenska importören: PHOTAX P.Arvidsson Foto AB.