Chatten är normalt bemannad under kontorstid på vardagar.
Följ oss gärna på facebook.


Aputure™ Amaran HC100 / HN100.

Aputure™ Amaran HC/HN 100 är en modern L.E.D ringblixt, med högt CRI-värde (CRI95+) för bättre färgåtergivning och nästan dubbelt så ljusstark som tidigare modeller av Halo ringblixt. Aputure™ Amaran HC/HN 100 Halo kan antingen användas som en traditionell ringblixt för macro, porträtt och upplättning eller som en modern L.E.D-belysning när man vill kunna fotografera macro med bibehållen automatik.
Optimal placering av ljuskällan.

Halo HC/HN 100 ringblixt monteras i objektivets filtergänga, vilket ger en optimal placering av ljuset för t.ex makrofotografering (och även t.ex porträtt för att få runda reflexer i pupillen.) Vid extrem makrofotografering är vanliga kamerablixtar nästan helt värdelösa eftersom objektivet riskerar att skugga hela eller delar av motivet.

Ringbelysning och ringblixt!

Aputure™ Amaran HC100/HN 100 kan antingen användas som en traditionell ringblixt för macro, porträtt och upplättning eller som en modern L.E.D-belysning när man vill kunna fotografera macro med bibehållen automatik.

Steglös ställbar effekt.

Aputure™ Amaran HC/HN100-enheten har ställbar effekt(1-1/4), omkopplare för blixt- eller L.E.D-belysning och även möjlighet att tända halva ringblixten/belysningen (vänster/höger) om man vill framhäva motivets former.

Strömförsörjning.

Ringblixten är väldigt kompakt, eftersom strömförsörjningen och elektroniken sitter i ringblixtens powerpack. Ringblixten monteras på objektivet (med anpassningsring) och Powerpacken monteras i kamerans blixtsko. Powerpacken drivs av 4 st vanliga AA-batterier.

Snabbkoppling.

Ringblixten har en snabbkoppling, som gör att det går snabbt att lossa den från optiken om man t.ex vill flytta den till powerpacken över kameran. HC/HN100 blixt/belysningen levereras komplett med anpassningsringar för filtergänga: Ø49, Ø52, Ø55, Ø58, Ø62, Ø67,Ø72 och Ø77mm.

Scandinavian Photo AB:
Kameradoktorn AB:
Hegethorns AB:
Photax AB:


Från batteripacken på kameran så kan man styra ringblixten/ belysningen. Det går t.ex att växla mellan blixtläge och belysning och ställa in effekten.

Batterienheten eller "Powerpacken" drivs av 4 st vanliga AA-batterier, som kan köpas överallt.

Ringblixten består av 100 lysdiodrar, som avger ett 100% flimmerfritt dagsljus. Högt CRI-värde (CRI95+) för bättre färgåtergivning.

Ringblixten levereras komplett med anpassningsringar för filtergänga: Ø49, Ø52, Ø55, Ø58, Ø62, Ø67, Ø72 och Ø77mm.

Förpackningen, Aputure Amaran Halo.


Specifikation:
Fabrikat: Aputure™
CRI-värde: >95 Ra
Färgtemperatur: 5500k + 200k
Antal lysdioder: 100 st
Typ: Kombinerad ringblixt och ringbelysning.
Ringblixt Ja (Ej TTL-automatik).
Ringbelysning: Ja, LED-teknologi.
Färgtemperatur: Dagsljus
Synktid (Blixt): Upptill 1/200s
Strömförsörjning: 4 st 1,5V AA-batterier (Batterier ingår ej.)
Anpassningsringar: Ø49, Ø52, Ø55, Ø58, Ø62, Ø67,Ø72 och Ø77mm. (Dessa ringar ingår!)
Reservation för konstruktionsänderingar och typografiska fel.TIPS!

Blixt-funktionen på ringblixten har AF-Assist Light, vilket underlättar för kameran att fokusera under dåliga ljusförhållanden. Om man trycker ned avtrycket halvvägs på kameran så tänds AF-Assist Light på ringblixten under 5-6 sekunder. Tryck ned avtrycket helt på kameran, så avfyras ringblixten och kameran tar ett kort. Om man vill koppla bort AF-Assist Light, så kan man köpa till en blixtsko, så att kameran bara få kontakt med mittenstiftet på blixten.


v>
Auktoriserade Återförsäljare i Sverige:

Scandinavian Photo AB

www.scandinavianphoto.se
0770-771100

PHOTAX P. Arvidsson Foto AB

www.photax.se
0481-14620

Kameradoktorn AB

www.kameradoktorn.se
08-410 50 450

Hegethorns Foto AB

www.hegethorns.se
0380-10928


Importör i Sverige: P. Arvidsson Foto AB 0481-14620 mail@photax.se


Reservation för konstruktionsändringar och typografiska fel.
© AputurePhoto.se drivs av svenska importören: PHOTAX P.Arvidsson Foto AB.